God öl

Något som en sportsbar kräver är öl och det i mängder. Det gäller att det finns stor variation när det kommer till ölen dessutom. När man kollar på en match, eller endast går till baren är ölen en essentiell sak och det uppkommer ofta som ett trevligt samtalsämne. Det finns med andra ord mer att prata om och fler spännande sorter att testa på om baren har mer öl. Det gäller först och främst att det finns öl från flera ölsorter. Den vanligaste sorten är ljus lager, som näst intill är den enda på den svenska marknaden. Det finns dessutom ale, stout och veteöl, som är mycket populärt men som oftast behövs importeras från England och Tyskland.

Stort utbud
Folk känner ofta för olika sorters öl beroende på deras sinnesstämning och tillfälliga smak. Det gäller därför att bunkra upp med många olika sorter och märken för att kunna uppfylla kunders önskningar och förgylla deras kväll i baren.

De mest kända och populära svenska ölsorterna är den legendariska Norrlands Guld tätt följd av Falcon, Mariestads, Sofiero och Spendrups. Det finns dock många utländska aktörer på marknaden och de tjeckiska och belgiska ölsorterna är mycket populära bland det svenska folket. Öl som Stella Artois och Staropramen är väl rotade i den nutida svenska barkulturen och de vanligare sorterna som serveras idag.